woensdag 10 juli 2013

Kruimeltjestaart

Deze taart is hier in onze familie een echte klassieker. Het recept komt van mijn grootmoeder. Wij waren er als kinderen dol op en vroegen haar altijd om haar "kruimeltjestaart".

Ingrediënten:
- 1 rol kruimeldeeg (kant-en-klaar uit de winkel, het moet niet altijd zo ingewikkeld zijn!)
- 3 appels
- 150 g bloem
- 150 g kristalsuiker
- 100 g boter
- 1 eetlepel bruine suiker
- kaneel

Recept:
1.  Leg je kruimeldeeg in de bakvorm, snij de randen af en prik er enkele gaatjes in de bodem met een
     vork.
2.  Schil de appels, snij ze in kleine blokjes (+/- 1 cm) en doe ze in een kom.
3.  Doe er dan wat kaneelpoeder (naar eigen smaak) en bruine suiker bij en meng alles.
4.  Leg de stukjes appel vervolgens op het kruimeldeeg tot de bodem helemaal bedekt is.


5.  De kruimeltjes maak je als volgt … Meng de bloem en de suiker met elkaar.
6.  Doe er dan de boter bij in kleine stukjes en meng met je hand.
7.  Strooi de kruimels dan over de appeltjes. Zorg ervoor dat ze mooi bedekt zijn.
8.  Bak de taart ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.



Je kan de taart zowel warm als koud serveren, eventueel met een bolletje vanilleijs en
een toefje verse slagroom.  Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen