dinsdag 18 juni 2013

Groentequiche met brie

Het moet niet altijd zoet zijn natuurlijk, vandaag werd er iets hartig op tafel getoverd: quiche!
Een vegetarische quiche met courgette, paprika, champignon en brie.

Ingrediënten:
- een vel bladerdeeg
- paneermeel
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 100 g champignons
- 1 teentje look
- 100 g brie
- 3 eieren
- 1 dl room
- 1 dl melk
- 150 g geraspte kaas
- Provençaalse kruiden
- peper en zout


Recept:
1.  Oven voorverwarmen op 180°
2.  Maak de groenten schoon en snij alles in blokjes, pers of snipper de knoflook.
3.  Bak de ui en de knoflook in wat olijfolie, voeg dan de paprika, courgette en champignons toe.
4.  Laat alles een 5-tal minuten bakken, strooi er wat Provençaalse kruiden over.
5.  Leg ondertussen het vel bladerdeeg in de bakvorm. Het is niet nodig de randjes af te snijden, dat
     mag een beetje 'rustiek' zijn, plooi ze gewoon om.
6.  Doorprik de bodem hier en daar met een vork en strooi er een laagje paneermeel op
     (zie ook: http://sweetcarolinesweet.blogspot.be/2013/03/quiche-met-zalm-prei-en-mozarella.html )
7.  Laat de groenten uitlekken in een zeef en verdeel ze over de bodem.
8.  Snij de brie in blokjes en schik ze op de groenten.
9.  Maak een mengsel van de eieren, room, melk en ongeveer de helft van de geraspte kaas.
10.  Giet het mengsel over de groenten.
11.  Verdeel de rest van de geraspte kaas over de quiche.
12.  Bak 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen