vrijdag 3 januari 2014

Hartige aperitief krullen met Parma ham, pesto en pijnboompitten

Wie nog niet genoeg kan krijgen van al dat lekkers dat geserveerd wordt tijdens de nieuwjaarsfeestjes, kan zich misschien eens wagen aan dit aperitiefhapje?!

Een tijdje geleden stond er al een aperitiefhapje op de blog met zongedroogde tomaatjes, Parmesan en basilicum. Dat viel best wel in de smaak. Nu maakte ik een andere variant hierop. Super gemakkelijk en heel erg lekker om te serveren als hapje!

Ingrediënten:
-  1 rond vel bladerdeeg (indien je dat kan vinden: 'bladerdeeg met boter' bv. in Delhaize)
-  enkele sneetjes Parma ham
-  pesto (al dan niet zelfgemaakt)
-  pijnboompitten
-  1 ei


Recept:
1.  Leg het deeg open en rol het wat open met een deegrol, zodat de vorm iets meer 'rechthoekig' is.
2.  Bestrijk het deeg met pesto
3.  Strooi wat pijnboompitten over de pesto (niet té veel)
4.  Beleg dan met de sneetjes Parma ham, zorg dat het geheel mooi bedekt is
5.  Klop het ei los in een kommetje, bestrijk 1 zijkant met het ei
6.  Rol het geheel op en eindig met de ei-kant. Het ei zorgt ervoor dat alles dicht kleeft
7.  Leg een half uurtje in de koelkast, of een tiental minuutjes in de diepvriezer
8.  Verwarm de oven voor op 180°
9.  Met een scherp mes snij je mooie schijfjes van de rol; leg deze op een bakplaat met bakpapier of
     leg ze in een cupcake bakplaat, dan liggen ze sowieso mooi uit elkaar.
10.  Strijk de krullen in met nog wat losgeklopt ei
11.  Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15 minuten. Het bladerdeeg moet een mooie
       goudbruine kleur krijgen en moet gaar zijn.
12.  Serveer de hapjes warm, koud kan ook, maar warm is het lekkerst!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen