zaterdag 18 januari 2014

Vegan wortelcake met gember

Tijd voor nog een vegan receptje! Onder het motto 'het mag eens iets anders zijn', maakte ik wortelcake met gember. Deze cake is veganistisch en vrij smeuïg, een heerlijk tussendoortje voor wie iets gezonds en lekkers wil eten.



Ingrediënten:
-  200 g bloem
-  2 koffielepels bakpoeder
-  1/2 koffielepel natriumbicarbonaat
-  1 koffielepel kaneelpoeder
-  150 g geraspte worteltjes
-  50 g kokospoeder
-  180 ml sojamelk
-  1 koffielepel azijn
-  4 eetlepels zonnebloemolie
-  80 ml ahornsiroop
-  50 g rozijntjes
-  1,5 koffielepel fijngesneden bakgember (verse gember kan ook, dan zou ik er iets minder van
   gebruiken. Ofwel gebruik je gemberpoeder, dan ook ongeveer 1,5 koffielepel)


Recept:
1.  Verwarm de heteluchtoven voor op 180°
2.  Vet een langwerpige bakvorm in, of bekleed met bakpapier
3.  Doe alle droge ingrediënten in een kom en zeef alles: bloem, bakpoeder, natriumbicarbonaat en
     kaneelpoeder

3.  Daarna meng je ook de kokos en worteltjes bij het geheel
4.  Meng de sojamelk met azijn en laat enkele minuten staan. Dit zal een beetje kabbelen en dikker
     worden

5.  Vervolgens doe je alle natte ingrediënten erbij: sojamelk + azijn, zonnebloemolie en ahornsiroop;
      meng alles zeer goed

6.  Tenslotte voeg je de gember toe en de rozijntjes.
7.  Breng het deeg in de bakvorm en bak 30 à 40 minuten in de voorverwarmde oven


Uiteraard kan je de rozijntjes er ook uitlaten, of vervangen door noten of iets anders. Voor gember net hetzelfde, al geeft de gember er echt een bijzondere twist aan!
Voor wie houdt van gember staan er nog 2 receptjes op de blog:
Sinaasappel-gember marmelade
Gemberkoekjes

Inspiratie voor deze cake haalde ik op de blog van Fiekefajerietjes, deze blog staat boordevol vegan recepten en moet je zeker ook eens bekijken!

 
Veel bakplezier!!

1 opmerking:

  1. leuk recept - ik heb de cake net in de oven gezet, benieuwd wat het wordt!

    BeantwoordenVerwijderen