dinsdag 28 januari 2014

Hartige bladerdeegstengels

Zin in een origineel, aperitiefhapje? Of heb je misschien een vel bladerdeeg liggen dat snel op moet? Dan zijn deze hartige bladerdeegstengels beslist een goed idee!
Deze hapjes heb ik gemaakt met ham en kaas, maar er zijn talloze mogelijkheden; andere vullingen of kruiding zijn zeker mogelijk!


Ingrediënten:
- bladerdeeg (afhankelijk van het aantal stengels
  je wil maken. Het best zijn de vierkante
  velletjes, niet de taartvorm, maar met wat
  puzzelwerk lukt dat ook wel)
- Parma ham
- geraspte kaas
- oregano
- 1 ei

Recept:
1.  Verwarm de oven voor op 220°
2.  Breek het ei in een kommetje en kluts het
3.  Leg het bladerdeeg open, strijk het bladerdeeg met een borsteltje in met ei (= doreren)
4.  Beleg het bladerdeeg met Parma ham, of geraspte kaas, strooi gedroogde oregano erover
5.  Neem een pizzasnijder (of een goed mes) en snij reepjes van +/- 3 cm dik
6.  Krul de reepjes op. Dit gaat best door ze aan beide uiteinden vast te nemen en ze in tegenover-
     gestelde richting te draaien
7.  Leg ze op een bakplaat met bakpapier
8.  Doreer alle bladerdeegstengels met ei en strooi er nog wat oregano over
9.  Bak ze ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven
10.  Laat de bladerdeegstengels afkoelen en serveer ze in een leuk glas bij een lekker aperitiefje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten