zondag 5 januari 2014

Pittige Mexicaanse gehakttaart

De quiches op mijn blog worden best wel veel gelezen. Ze zijn dan ook heel gemakkelijk om te maken en je hebt meteen een complete maaltijd! Deze keer staat er een pittig Mexicaans gehakttaartje op het programma. De taart is gevuld met gehakt (uiteraard), ui, paprika, maïs en tomaatjes; lekker veel groenten dus; en een chilipeper voor extra pit!

 
Ingrediënten:
-  1 vel bladerdeeg
-  300 g gehakt
-  een 4-tal kerstomaatjes
-  1 ui
-  1 teentje look
-  1/2 paprika
-  1/2 rode chilipeper (of een volledige, voor wie van pittig houdt)
-  1 klein blikje maïs
-  2 eieren
-  125 ml room
-  50 ml melk
-  kruiden: peper, zout, paprikapoeder
-  paneermeel
-  olijfolie
-  peterselie
-  geraspte kaas

Recept:
1.  Verwarm de oven voor op 200°
2.  Snij de ui, de look en paprika in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes uit de
     chilipeper en snipper hem heel fijn.
3.  Neem een grote pan en in een beetje olijfolie bak je de ui, de look en de paprika. Wanneer deze
     glazig beginnen te worden voeg je het gehakt en de chilipeper toe. Kruid alles goed en bak het
     geheel rul.
4.  Leg het vel bladerdeeg in je bakvorm. Prik gaatjes in het deeg met een vork en strooi vervolgens
     een dun laagje paneermeel op de bodem. dit zal voorkomen dat je bodem nat wordt/blijft tijdens
     het bakken.
5.  Giet het overtollige bakvocht weg en leg de vulling op de bladerdeegbodem.
6.  Doe ook wat maïs over de vulling.
7.  Nu maak je het mengsel: breek de eieren, kluts ze en meng met de room en de melk.
8.  Giet dit mengsel over de vulling.
9.  Leg de gehalveerde kerstomaatjes er vanboven op en strooi nog wat kaas over het geheel.


10.  Zet de quiche nu ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven, tot deze volledig gaar is.
11.  Werk af met een beetje versnipperde verse peterselie en eet smakelijk van deze pittige
       Mexicaanse gehakttaart!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten