zaterdag 13 augustus 2016

Abrikozentaart

Onlangs kreeg ik een idee van iemand om een abrikozentaart te maken. Ik ging op zoek naar receptjes en ging aan de slag.
In dit recept zitten eigenlijk 2 andere basisrecepten verwerkt. Het is een taart geworden met een bodem van zanddeeg, het basisrecept kan je hier vinden. Vervolgens moet je banketbakkersroom maken, het recept daarvan kan je hier vinden. Dan wordt de bodem gevuld met de banketbakkersroom en de abrikozen en dan gaat ze nogmaals de oven in. Het resultaat is een heel lekker taartje met zoete abrikozen, zeker de moeite waard om uit te proberen!



Ingrediënten:
-  alle ingrediënten om zanddeeg te maken
-  alle ingrediënten om banketbakkersroom te maken
-  een tiental verse, rijpe abrikozen
-  een beetje extra suiker

Recept:
1.  Maak de zanddeeg bodem van de taart volgens het basisrecept. Laat afkoelen.
2.  Maak de banketbakkersroom volgens het basisrecept.
3.  Verwarm de oven voor op 180°.
4.  Als de banketbakkersroom en de bodem klaar en afgekoeld zijn, dan kan je de bodem vullen. Doe
    de room in een spuitzak en spuit op de bodem. Of neem een spatel en verdeel de
    banketbakkersroom mooi egaal over de bodem.
5.  Was de abrikozen en snij ze in vieren, verwijder de steen.
6.  Verdeel de gesneden abrikozen over de taart, leg ze in een mooi patroon.
7.  Bestrooi met een beetje suiker.
8.  Plaats de taart tenslotte nog eens 25 minuten in de oven.



Bron: naar een recept van Dille & Kamille

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten