donderdag 11 augustus 2016

Crumble van aardbei, appel en havermout

In de wachtzaal bladerde ik door een magazine en kreeg inspiratie om een crumble te maken. een zomerse crumble met verse aardbeien en appelen, en voor die extra crunch werkte ik ook met havermout.
Deze crumble is het allerlekkerst als je hem warm opeet, maar ook afgekoeld is hij heerlijk.


Ingrediënten:
-  100 g koude boter
-  150 g bloem
-  2 eetlepels havermoutvlokken
-  50 g suiker
-  2 appelen
-  een tiental aardbeien
-  een eetlepel citroensap

Recept:
1.  Verwarm de oven voor op 175°.
2.  Schil de appelen, en snij ze in stukjes.
3.  Spoel de aardbeien, ontdoe ze van hun kroontje en snij ze in 2, of 4 stukken als het echt grote
     aardbeien zijn.
4.  Meng het fruit en doe ze in een ovenschotel of bakvorm.
5.  Besprenkel met een beetje citroensap.
6.  Snij de boter in kleine stukjes.
7.  Doe de boter in een mengkom met de bloem, havermout en suiker. Kneed goed tot je een
     kruimelig mengsel hebt. Indien je kruimeldeeg te "nat" is voeg je en klein beetje bloem of
     havermout toe. En als het te "droog" is, dan nog enkele stukjes boter. Maar normaalgezien komt
     het goed met deze verhoudingen!
8.  Verdeel het kruimelmengsel over het fruit. Zorg dat het fruit mooi bedekt is.
9.  Zet 35 minuten in de voorverwarmde oven tot je crumble een goudkleurig korstje heeft.
10.  Een heel klein beetje laten afkoelen en aanvallen! Want zoals ik al schreef is crumble het lekkerst
       warm met een bolletje vanilleijs erbij...


Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen