maandag 1 augustus 2016

Oreo cheesecake

Een verjaardagstaart voor mijn jongste zus: Oreo cheesecake. Aangezien ze dol is op kaastaarten en ook op Oreo's wist ik dat ze hier wel blij mee zou zijn!


Voor de grote Oreo-fans, er staan nog wat recepten op m'n blog met dit heerlijk koekje:
- Oreo cheese cupcakes
- Oreo pralines
Oreo brownietaart


Ingrediënten:
-  3 rollen Oreo koekjes (pakjes met telkens 14 Oreo's erin)
-  40 g boter
-  225 g roomkaas
-  285 g Griekse yoghurt
-  150 g suiker
-  vanille extract
-  4 eieren
-  eventueel wat fondant chocolade voor de afwerking

Recept:
1.  Verwarm de (hetelucht)oven voor op 175°.
2.  Neem een springvorm (diameter 24 cm), doe bakpapier op de bodem, doe (gesmolten) boter aan
     de randen, zodat de cheesecake achteraf makkelijk zal loskomen.
3.  Neem 20 Oreo koekjes en maal ze tot gruis met een hakselaar. Of doe ze in een plastic zak en
     mep erop met je deegroller  (denk hierbij gerust aan een vervelend ex-vriendje ;-)).
4.  Doe de boter in een kommetje en warm enkele seconden op in de microgolfoven.
5.  Doe de gesmolten boter bij het Oreo gruis en meng met een vork.
6.  Giet op de bodem van de springvorm, verdeel gelijkmatig. Strijk glad met de bolle kant van een
     lepel, duw goed aan.
7.  Zet vervolgens in de koelkast, zo kan de bodem wat uitharden.
8.  Doe de roomkaas in een mengkom en klop stevig tot deze zacht wordt.
9.  Voeg hierbij de Griekse yoghurt en meng goed.
10.  De suiker, enkele druppels vanille extract mogen er nu ook bij.
11.  Doe de eieren 1 voor 1 bij het mengsel. Zorg dat alles zeer glad en mooi gemengd is.
12.  Verkruimel 10 Oreo koekjes, maar geen gruis deze keer, zoals bij de bodem. Het mogen nog
       grote stukken zijn.
13.  Doe dit ook bij het mengsel.
14.  Giet het cheesecake mengsel op de koekjesbodem.
15.  Zet voorzichtig in de voorverwarmde oven en bak minimum 45 minuten.
16.  Haal uit de oven en laat afkoelen. Zet het daarna in de koelkast, een volledige nacht is ideaal.
17.  Voor de afwerking: smelt wat fondant chocolade en smeer hiermee de bovenkant van de taart in.
18.  Snij een vijftal Oreo's (of meer, dat kies je zelf) in 4 en leg deze stukken bovenop de taart. Door
      de chocolade blijven ze kleven.
19.  Haal pas voor het serveren de springvorm eraf. Maak eventueel gebruik van een mesje om de
       randen beter los te krijgen.


Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten