dinsdag 23 augustus 2016

Pizza ring

Dit idee was ik al verschillende keren tegengekomen op verschillende foodie-websites die ik volg. De pizza ring is een makkelijke manier om een lekker en warm aperitiefhapje op tafel te toveren, of een zalige snack wanneer je gezellig voor de tv zit.
Het is dus echt supergemakkelijk om te maken!


Ingrediënten:
-  1 vel bladerdeeg (ronde vorm)
-  pesto (al dan niet zelfgemaakt)
-  1 tomaat
-  1/2 courgette
-  1 bol mozzarella
-  wat zwarte olijven
-  gedroogde oregano
-  1 ei

Recept:
1.  Verwarm de oven voor op 200°.
2.  Rol het vel bladerdeeg uit. Leg het ook meteen al op de bakplaat en een bakpapiertje.
3.  Zoek een ontbijtkom en druk de vorm even in het midden van het vel bladerdeeg. In deze cirkel
     mag geen vulling komen! Ook moet je ongeveer 1 cm van de buitenste rand afblijven.
4.  Was de tomaat en courgette en snij in dunne plakjes.
5.  Smeer een cirkel met een dun laagje pesto.
6.  Beleg met tomaat- en courgetteschijven, wissel af.
7.  Snij de mozzarella in blokjes (of gebruik mozzarellaparels) en leg deze ook op de pizza ring.
8.  Bestrooi rijkelijk met gedroogde oregano en fijngesneden zwarte olijven.
9.  Neem een pizzasnijder (of een gewoon mes) en snij de vrijgelaten cirkel in het midden in "8
     taartstukken".
10.  Vouw de buitenkant van de ring op. Vouw dan de flappen om naar de buitenkant van de ring.
       Bevestig de flap aan de opgevouwen rand. Doe dit ook voor de andere 7 flappen.
11.  Breek het ei in een kommetje en klop snel los.
12.  Bestrijk het bladerdeeg met het ei.
13.  Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Hieronder mijn stappenplan met foto's, hopelijk maakt dit ook het één en ander duidelijk.

 
Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen