zaterdag 13 april 2013

Chocoladebroodjes en pistolets

Broodjes gebakken voor een heerlijke lunch: grove pistolets en chocoladebroodjes.


 Ingrediënten chocoladebroodjes:
- 20 g gist
- 120 ml water
- 1/2 eierdooier
- 250 g bloem
- 25 g suiker
- broodverbeteraar (droog of vers, volg de instructies op de verpakking, bij mijn verse
  broodverbeteraar is dat 30 g op 1 kg bloem). Dit kan eventueel er ook uit gelaten worden, maar
  indien je hebt wel kan vinden geeft het iets extra aan je brood.
- 37,5 g boter
- 5 g zout
- 35 g chocoladedruppels (bakvast)

Recept chocoladebroodjes:
1.   In de keukenmachine gist, water, dooier, bloem, suiker en de verbeteraar goed mengen met de
     deeghaak.
2.  Als het een bol geworden is ook de boter en het zout toevoegen.
3.  11 minuten laten kneden op stand 1
4.  Mooie bol vormen en 20 minuten laten voorrijzen onder keukenhanddoek en plastic folie.
5.  Doorslaan en kneden.
6.  Chocoladedruppels toevoegen, goed kneden tot ze mooi verdeeld zijn in het deeg.
7.  Bolletjes van 60 g afwegen en deze opbollen.
8.  Ongeveer 1 uur laten rijzen.
9.  Kort voor de eindtijd, de rest van het ei even klutsen en met een borsteltje de broodjes met het ei
     insmeren.
10.  10 à 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 200°
 

4 opmerkingen:

  1. De chocolade broodjes zien er heerlijk uit!! Heb je het recept voor me??

    Groetjes

    Dulce fresa
    http://dulcefreska.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja hoor, geen enkel probleem!

    Ingrediënten:
    - 20 g gist
    - 120 ml water
    - 1/2 eierdooier
    - 250 g bloem
    - 25 g suiker
    - broodverbeteraar (droog of vers, volg de instructies op de verpakking, bij mijn verse broodverbeteraar is dat 30 g op 1 kg bloem). Dit kan eventueel er ook uit gelaten worden, maar indien je hebt wel kan vinden geeft het iets extra aan je brood.
    - 37,5 g boter
    - 5 g zout
    - 35 g chocoladedruppels (bakvast)

    Recept:
    1. In de keukenmachine gist, water, dooier, bloem, suiker en de verbetereaar goed mengebn met de deeghaak.
    2. Als het een bol geworden is ook de boter en het zout toevoegen.
    3. 11 minuten laten kneden op stand 1
    4. Mooie bol vormen en 20 minuten laten voorrijzen onder keukehanddoek en plastic folie.
    5. Doorslaan en kneden.
    6. Chocoladedruppels toevoegen, goed kneden tot ze mooi verdeeld zijn in het deeg.
    7. Bolletjes van 60 g afwegen en deze opbollen.
    8. Ongeveer 1u laten rijzen.
    9. Kort voor de eindtijd, de rest van het ei even klutsen en met een borsteltje de broodjes met het ei insmeren.
    10. 10 à 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 200°

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hartstikke bedankt Caroline! Ik ga ze zeker uitproberen en laat het je weten!!

      Verwijderen
  3. Het is heel tof om eens zo'n reactie te krijgen, dankje! Veel succes en ik ben benieuwd :-)

    BeantwoordenVerwijderen