donderdag 25 april 2013

Tweekleurige zandkoekspiraaltjes

Cookie Monster wist het al langer dan vandaag: C IS FOR COOKIE!
Onder dat motto ging ik aan de slag om zandkoekjes te maken. Echt moeilijk is dat natuurlijk niet, daarom de keuze om de variant tweekleurige zandkoekspiraaltjes te maken. Je hebt er ook geen speciale vormpjes voor nodig. Helemaal niet moeilijk en erg snel klaar!



Ingrediënten (voor ongeveer 40 koekjes):
- 200 g zachte boter
- 125 g (lichte basterd)suiker
- 1 ei
- 350 g bloem
- 1 snufje zout
- 1 koffielepel cacao

Recept:
1.  Meng de boter en de suiker.
2.  Voeg er ook het ei bij en meng tot je een homogene massa hebt.
3.  Zeef de bloem.
4.  Kneed de bloem en het zout in het deeg.
5.  Kneden tot een mooie bol.
6.  Deeg wegen en in 2 gelijke delen verdelen.
7.  Bij één van de twee delen de cacao toevoegen en alweer goed inkneden tot je een mooi bruin deeg
     hebt.
8.  Het bleke deegplak goed uitrollen op een bebloemd werkblad, je kan de deegrol ook eens inbloemen
      voor je uitrolt. Rol het deeg tot ongeveer 2 mm dikte in een rechthoekige vorm.
9.  Het bruine deegplak ook even dik uitrollen op een bebloemd werkblad, tot dezelfde vorm als het
      andere deegplak.
10.  Voorzichtig het chocoladedeeg op het bleke deegplak leggen.
11.  Lichtjes aandrukken met een deegrol.
12.  Het deeg oprollen tot een grote rol en verpakken in vershoudfolie.
13.  Leg de verpakte rol ongeveer een uur in de koelkast.
14.  Verwarm de oven voor op 175°.
15.  Met een scherp mes fijne plakjes snijden van 0,5 cm dik. Nu zie je mooi de spiraaltjes!
16.  Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier.
17.  Bak de koekjes in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15 minuten.
18.  Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Je kan de koekjes ongeveer 2 weken bewaren in een afgesloten trommel.

3 opmerkingen: