zaterdag 25 januari 2014

Speculoosmousse

Het was één van mijn eerste blogberichten hier ooit, maar het blijft nog steeds een topreceptje: speculoosmousse! Herhaling kan zeker geen kwaad. Bovendien is het enorm gemakkelijk om te maken en écht lekker!
Je kan glaasjes vullen, kleine potjes, een grote kom, je kan de mousse verwerken in een taart, kortom je kan er vele kanten mee uit.

Ingrediënten voor 6 personen:
-  2 eiwitten
-  100 g suiker
-  125 g speculoos
-  500 ml room (40 % vetgehalte)

Recept:
1.  Verbrijzel de speculoos met een hakselmachientje of doe ze in een plastic zak en mep erop met
     een deegrol, zodanig dat je 'speculoosgruis' hebt
2.  Doe de speculoos in een kom met de room. Laat dit even aan de kant staan, zodanig dat de
     speculoos zacht kan worden
3.  Klop de room met speculoos op
4.  Klop de eiwitten volledig stijf en voeg de suiker er beetje voor beetje aan toe
5.  Spatel het eiwit met suiker onder de opgeklopte room
6.  Vul nu je potjes, of een grote kom. Kleine potjes vullen lukt best met een spuitzak.
7.  Zet in de koelkast.
8.  Werk af met wat verkruimelde speculoos en een koekje. Lotus heeft nu mini-speculoosjes en die
     zijn ideaal hiervoor én ze zijn bovendien ook superschattig!

5 opmerkingen:

  1. Zou dat ook lekker zijn met soyaroom, denk je? Ben lactose-intolerant.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Claudia, ik denk dat wel hoor. Dat zal de mousse ook nog lekker licht maken ook.
    Hebben jullie speculoos in Italië? Of heb je nog een voorraad mee van thuis? :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij hebben speculoos in Italië. Echte Lotus dan nog wel. Ze verkopen het in onze supermarkt, gelukkig maar ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hoi zou dit lekker zijn in een biscuittaart? en hoe maak j hem dan het lekkerste?
    de speculoosmousse zelf heb ik aan 10 tal keer gemaakt en was iedere keer een succes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Liselot, je kan dit zeker ook in een biscuittaart doen!
      Hier kan je een recept vinden voor een biscuittaart: http://sweetcarolinesweet.blogspot.be/2014/02/basisrecept-voor-een-biscuit.html
      Ik zou de cake dan zeker tremperen (zie link), de mousse zeer stijf kloppen en de taart direct in de koelkast bewaren. Leuk idee van je! Veel succes en smakelijk!

      Verwijderen