maandag 9 juni 2014

Chewy peanut butter chocolate cookies

Op reis in de Verenigde Staten liet ik me gaan in de supermarkt. Ik bracht allerlei dingen mee waarmee ik aan de slag wou gaan om te bakken. Ik ben zelf enorm fan van pindakaas, en Reese's is dan ook een ideaal merk voor de pindakaasliefhebber. Ik kocht deze Reese's Peanut butter chips.
Op de verpakking zelf staan enkele receptjes, en deze koekjes horen hier ook bij:


Ingrediënten:
-  250 g bloem
-  75 g cacaopoeder
-  1 koffielepel bicarbonaat
-  een snuifje zout
-  60 g boter (kamertemperatuur)
-  200 g kristalsuiker
-  2 eieren
-  2 koffielepel vanille extract
-  1 pak Reese's Peanut butter chips

Recept:
1.  Verwarm de oven voor op 175°
2.  Zeef de bloem, met bicarbonaat, cacao en het snuifje zout
3.  Klop de suiker romig met de boter in een mengkom
4.  Voeg de eieren 1 voor 1 toe en zorg dat ze goed opgenomen worden, voeg ook de vanille toe
5.  Voeg het bloemmengsel lepel voor lepel toe aan het beslag, je deeg wordt steeds steviger
6.  Voeg tenslotte ook de Peanut butter chips toe
7.  Leg wat bakpapier op een bakplaat
8.  Leg kleine hoopjes op de bakplaat, goed verspreid
9.  Bak ongeveer 8 minuten per bakplaat
10.  Laat de koekjes afkoelen op een rooster zodat ze kunnen uitharden


Eigen oordeel: HEERLIJK!
Dit koekje was 100% mijn ding. De zoete chocolade en het hartige/zoutige
van de peanut butter chips... mmm! Heerlijk smeuïg vanbinnen.
Ik nam een hele doos mee op een familieweekend, en ze hebben de eerste avond
niet overleefd, ik was duidelijk niet de enige die hier ook zo over dacht!

De Reese's Peanut butter chips kan je kopen bij de Amerikaanse speciaalzaak, ofwel bestel je ze online. Er zijn tegenwoordig heel wat Belgische en Nederlandse websites die zicht specialiseren in Amerikaans en/of Brits eten. Zeker het proberen waard!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen