donderdag 19 juni 2014

Zachte koekjes met citroen en kokos

Ik had zo'n zin in het bakken van koekjes vandaag!
Een beetje surfen en ik kwam uit op een leuk recept voor zachte koekjes waar kokospoeder in zit, en ook citroensap en citroenrasp. Lekker fris en zomers! Krokant aan de buitenkant en lekker zacht smeuïg vanbinnen.


Ingrediënten:
-  350 g bloem
-  1 koffielepel bicarbonaat
-  1/2 koffielepel bakpoeder
-  een snuifje zout
-  115 g boter (op kamertemperatuur)
-  400 g kristalsuiker (300 g en 100 g apart houden)
-  1 ei
-  1/2 koffielepel vanille extract
-  1 citroen
-  120 g kokospoeder

Recept:
1.  Verwarm de heteluchtoven voor op 180°.
2.  Zeef en meng alle droge ingrediënten: bloem, bicarbonaat, bakpoeder en zout.
3.  Klop de boter met de 300 g suiker.
4.  Rasp de citroen en snij de zeste/rasp zeer fijn. Pers de citroen ook uit.
5.  Meng het ei, de vanille, de citroenzeste en het citroensap bij de boter-suiker. Meng alles
     goed.
6.  Voeg langzaam de droge ingrediënten toe, en daarna de kokos. Zorg dat je een stevig deeg hebt.
7.  Pak een bakplaat, bekleed met bakpapier.
8.  Maak kleine deegballetjes, ongeveer de grootte van een koffielepel.
9.  Doe de 100 g suiker in een diep bord, en rol de balletjes in de suiker vooraleer je ze op de bakplaat
     legt. Duw de balletjes plat en wentel ze nog eens in de suiker. Leg ze ongeveer 3 à 4 cm uit elkaar.
10.  Bak ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven.
11.  Laat afkoelen op een rooster.


Bron: naar een recept van My Baking Addiction

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen