zondag 24 november 2013

Blondies met Dulce de Leche






Wat zijn Blondies??
Naast een fantastische zangeres is Blondie ook een heerlijk gebakje. Het is in feite wel logisch, het is de tegenhanger van de Brownie. Dit wil zeggen een smeuïge cake, maar met witte chocolade in plaats van pure chocolade.


Wat is Dulche de Leche??
Dat is een mierenzoete karamelsaus. Heerlijk op een ijsje, zelfs op de boterham, of perfect te gebruiken als vulling bij taarten of koekjes. Dulche de Leche kan je kant en klaar kopen en ik had hier nog een potje staan. Of je kan het heel makkelijk zelf maken, door een blik gecondenseerde melk langdurig te koken. Internet staat vol met dergelijke receptjes, zoals bijvoorbeeld hier. Mijn bokaal kant en klare Dulche de Leche komt uit Delhaize.

Ingrediënten:
-  120 g melkerijboter
-  160 g bloem (gezeefde)
-  2 eieren
-  250 g witte chocolade
-  70 g kristalsuiker
-  een snuifje zout
-  1 eetlepel vanille extract
-  Dulche de Leche


Recept:
1.  Verwarm de oven voor 175°
2.  Smelt de chocolade met de boter (best au bain marie) op een zacht vuurtje
3.  Klop ondertussen de eieren zéér luchtig en voeg er geleidelijk aan de suiker bij, klop verder tot je
     een schuimige massa hebt
4.  Spatel de chocolade en de boter door het beslag
5.  Voeg dan de gezeefde bloem, het snuifje zout en de vanille toe, spatel ook dit onder het beslag
6.  Doe het beslag in een lage rechthoekige vorm, met bakpapier bekleed
7.  Doe bovenop het beslag enkele toefjes Dulce de Leche
8.  Bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde heteluchtoven.




Deze Blondies zijn best wel machtig, maar o-zo-lekker!
Zeker als je van witte chocolade houdt...gevaarlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen