zondag 10 november 2013

Peanutbutter fudge cups

Dit receptje bestaat uit 2 delen, een koekjesbasis met pindakaas en daarin een chocolade fudge vulling. Het resultaat mag er echt zijn, maar het is wel voor de liefhebbers, want niet iedereen houdt van de smaak van pindakaas, ik ben er alleszins dol op :-)

Ingrediënten:
-  115 g boter
-  115 g pindakaas
-  330 g lichte basterdsuiker
-  1 ei
-  vanille essence
-  285 g bloem
-  1 koffielepel bicarbonaat
-  200 g chocolade
-  1 blikje gecondenseerde melk

Recept:
1.  Klop de boter luchtig met pindakaas
2.  Voeg ook de suiker toe en klop verder tot een luchtig en mooi gemengd geheel
3.  Voeg het ei toe en klop verder, voeg een koffielepel vanille toe
4.  Zeef de bloem en de bicarbonaat en breng dit nu ook bij het deeg
5.  Neem een bakplaat voor cupcakes en breng er silicone vormpjes in (als je dit niet hebt, kan je de
     bakplaat ook gewoon goed invetten met boter)
6.  Rol balletjes, ongeveer net iets kleiner dan een ping pong balletje
7.  Verwarm de oven voor op 165 graden
8.  Bak de koekjes 20 minuten in de voorverwarmde heteluchtoven
9.  Haal ze uit de oven en duw onmiddellijk een gat (voor de vulling straks) in de koekjes,
     bijvoorbeeld met een meloenbolletjeslepel


10.  Laat ze 10 minuten afkoelen in de bakplaat, leg ze daarna op een rooster, laat ze volledig koud
       worden
11.  Maak de fudge vulling: chocolade en 3/4 van het blikje gecondenseerde melk in een steelpan op
       het vuur zetten. De chocolade moet volledig weggesmolten zijn
12.  Breng in een spuitzak en vul de koekjes rijkelijk
13.  Achteraf kan je de cups nog versieren met een streepje pindakaas (heel even opwarmen, dat
      werkt makkelijk!)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen