woensdag 13 november 2013

Quiche van gerookte zalm, courgette en tomaat

Het wordt nog eens tijd voor een hartige blogpost!
In de koelkast ging ik op zoek naar wat er beschikbaar was en deze quiche met gerookte zalm, courgette en tomaat is resultaat.



Ingrediënten:
-  1 vel bladerdeeg
-  1 courgette (kleiner model)
-  1 ajuin
-  1 tomaat
-  100 g geraspte kaas
-  200 gerookte zalm
-  4 eieren
-  15 cl room
-  paneermeel
-  peper/zout
-  boter of olijfolie

Recept:
1.  Verwarm de oven voor op 180°
2.  Haal het bladerdeeg uit de koelkast, rol het open en laat het op kamertemperatuur komen.
3.  We gaan het deeg blind bakken, dat voorkomt dat je achteraf met een 'natte bodem' zit. Je legt het
     deeg in de taartvorm en doorprikt het hier en daar met een vork. Leg er dan een stuk bakpapier op.
     Op dit bakpapier wordt iets van gewicht gelegd dat kan meebakken: keramische bakparels,
     knikkers of zoals bij mij (en zeer goedkoop!): gedroogde linzen; je kan deze meerdere keren her-
     gebruiken.


4.  Bak het deeg 10 minuten blind.
5.  Was ondertussen de courgette en rasp hem, met schil en al. Snipper de ajuin fijn.
6.  Stoof in wat boter of olie de ajuinsnippers en de geraspte courgette. Indien het een vochtig geheel
     is, giet je het overtollige vocht af.
7.  Haal het deeg uit de oven, verwijder het bakpapier en het gewicht. Steek nog eens 5 minuten in de
     oven. Doorprik eventueel nog eens extra met een vork.
8.  Snij de gerookte zalm in fijne reepjes.
9.  Maak een mengsel van de room, eieren, peper, zout en 1/3 van de geraspte kaas.
10.  Haal het deeg uit de oven, en strooi een fijn laagje paneermeel op de bodem.
11.  Doe de groenten op de deegbodem met paneermeel, leg er de zalmsnippers bovenop en ook 1/3
       van de geraspte kaas.
12.  Overgiet het geheel met het room-eiermengsel
13.  Snij de tomaat horizontaal in schijfjes en leg deze bovenop
14.  Strooi tenslotte 1/3 van de geraspte kaas (de rest dus) erover
15.  Zet in de voorverwarmde heteluchtoven gedurende 40 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten