donderdag 21 november 2013

Hartige aperitief krullen met zongedroogde tomaten, parmesan en basilicum

Aperitieven is altijd leuk!
Zeker met een lekker drankje en een lekker hapje bij de hand. Deze hartige krullen zijn makkelijk om te maken. Ze zijn het lekkerst als ze net uit de oven komen, maar kunnen ook perfect op kamertemperatuur geserveerd worden.

Ingrediënten:
-  1 rond vel bladerdeeg (indien je dat kan vinden: 'bladerdeeg met boter' bv. in Delhaize)
-  75 g zongedroogde tomaatjes
-  10 gram geraspte Parmesan kaas
-  verse basilicum blaadjes
-  kruiden: peper en zout;  chili vlokken, indien je van een pittige toets houdt
-  1 ei

Recept:
1.  Leg het deeg open en rol het wat open met een deegrol, zodat de vorm iets meer 'rechthoekig' is.
2.  Versnij de uitgelekte zongedroogde tomaten fijn
3.  Leg dit verspreid op het deeg
4.  Strooi de Parmesan kaas rijkelijk over de tomaten
5.  Kruid het geheel met peper, zout en eventueel wat chili vlokken
6.  Scheur de basilicum blaadjes en strooi er boven op
7.  Klop het ei los in een kommetje, bestrijk 1 zijkant met het ei
8.  Rol het geheel op en eindig met de ei-kant. Het ei zorgt ervoor dat alles dicht kleeft
9.  Leg een half uurtje in de koelkast
10.  Verwarm de oven voor op 180°
11.  Met een scherp mes snij je mooie schijfjes van de rol; leg deze op een bakplaat met bakpapier of
       leg ze in een cupcake bakplaat, dan liggen ze sowieso mooi uit elkaar.
12.  Strijk de krullen in met nog wat losgeklopt ei


13.  Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15 minuten. Het bladerdeeg moet een mooie
       goudbruine kleur krijgen en moet gaar zijn.
14.  Je kan de kruiden variëren, de kaassoort, je kan ham toevoegen, of ansjovis, of ....


Aanvallen!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen