maandag 4 november 2013

Perencake

Perencake: een iets klassieker gebakje misschien, ideaal voor grote groepen, want het is een vrij grote cake. Ik gebruikte een grote lage ovenschotel om de cake in te bakken.

Ingrediënten:
-  150 g melkerijboter
-  150 g kristalsuiker
-  8 g vanillesuiker (ofwel 1 zakje)
-  3 eieren
-  1,5 dl crème fraîche
-  2 koffielepels bakpoeder
-  300 g gezeefde bloem
-  300 g peren, geschild, ontdaan van klokhuis (ik gebruikte Conference peren)

Recept:
1.  Verwarm je oven voor op 175°
2.  Klop de boter met de suiker en vanillesuiker luchtig
3.  Voeg de eieren één voor één toe en meng tot ze goed opgenomen zijn
4.  Meng ook de crème fraîche bij het deeg
5.  Voeg de gezeefde bloem en bakpoeder geleidelijk aan toe, meng tot je een glad beslag hebt
6.  Leg bakpapier in een lage ovenschotel, indien het niet goed op z'n plaats blijft kan je een beetje
     boter erin smeren, om het bakpapier op z'n plaats te houden.
7.  Doe het deeg in de ovenschotel
8.  Snij de peren in partjes en rangschik deze mooi bovenop het deeg
9.  Bak de cake 50 à 60 minuten in de voorverwarmde oven
10.  Laat volledig afkoelen en bestrooi met een beetje bloemsuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen