zaterdag 28 december 2013

Aardappeltaartjes

Tijdens de feestdagen, maar ook bij gewone maaltijden is het altijd leuk om 'eens iets anders' op tafel te hebben. Deze aardappeltaartjes zijn een perfect bijgerechtje voor bij de maaltijd en zeker de moeite waard om eens uit te proberen! Ze zijn trouwens echt niet moeilijk te maken.

Ingrediënten:
-  4 middelmatige aardappelen
-  1 ui
-  1 ei
-  50 g geraspte kaas
-  kruiden: peper, zout, tijm, paprikapoeder
-  boter


Recept:
1.  Verwarm de oven voor op 220°
2.   Neem een cupcaketray en vet deze goed in met gesmolten boter. Als je dat niet hebt kan je ook
      gewoon 'koekjes' maken op een bakplaat bekleed met bakpapier, of je kan de taartjes maken in
      papieren cupcakevormpjes.
3.  Schil de aardappelen en rasp ze fijn.
4.  Snipper de ui heel erg fijn en doe deze samen met de geraspte aardappelen in een mengkom
5.  Voeg het ei toe en ook de kruiden: peper, zout, paprikapoeder en tijm. Je mag echt goed kruiden!
6.  Doe nu ook de geraspte kaas erbij en meng alles zeer goed.
7.  Doe in de vormpjes en druk aan met een lepel
8.  Zet de aardappeltaartjes in de voorverwarmde heteluchtoven voor ongeveer 30 minuten
9.  Warm serveren als bijgerecht bij een (feest)maaltijd. Uiteraard zijn hier vele mogelijkheden voor
       variaties: bv. stukjes spek of ham toevoegen, of kleine stukjes broccoli, champignons...


Misschien een idee om dinsdag te serveren tijdens de feestmaaltijd?
HAPPY NEW YEAR!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen