zondag 8 december 2013

Chocoholic cupcakes met Nutellacrème

Eentje voor de Chocoholics en liefhebbers van Nutella!
Het zijn chocoladecupcakes met erin nog extra stukjes pure chocolade afgewerkt met een heerlijke crème op basis van Nutella.

Ingrediënten voor 12 cupcakes:
-  180 g melkerijboter
-  135 g kristalsuiker
-  8 g vanillesuiker (1 zakje)
-  4 eieren
-  180 g zelfrijzend bakmeel
-  2 eetlepels cacaopoeder
-  50 g bakvaste pure chocoladeparels

Ingrediënten Nutellacrème:
-  100 ml slagroom
-  100 g mascarpone
-  25 g kristalsuiker
-  2 eetlepels Nutella
-  chocoladeschilfers of hagelslag als afwerking

Recept:
1.  Klop de boter (op kamertemperatuur) met de suiker en vanillesuiker luchtig.
2.  De eieren 1 voor 1 aan het beslag toevoegen, en ongeveer 1 minuut per ei kloppen.
3.  Bloem, bakpoeder en cacao zeven en onder het beslag spatelen.
4.  De bakvaste chocoladeparels ook onder het deeg mengen.
5.  Leg de papieren vormpjes in de cupcakebakplaat en vul de vormpjes voor 3/4.
6.  Bak de cupcakes ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175°
7.  Haal ze uit de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster.
8.  Klop de slagroom stijf en voeg er de suiker geleidelijk aan toe)
9.  Voeg tenslotte ook de mascarpone en de Nutella (mag niet te hard zijn) toe en mix nog even heel
     krachtig.
10.  Doe de Nutellacrème in een spuitzak en leg nog even in de koelkast. Ondertussen kunnen de
       cupcakes nog wat verder afkoelen. Ze moeten volledig koud zijn alvorens je de crème aanbrengt.
11.  Breng de Nutellacrème op de cupcakes met je spuitzak en werk af met nog enkele
       chocoladeschilfers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen