zaterdag 14 december 2013

Nutellataart

Het is niet zo dat ik momenteel een Nutellaverslaving heb ofzo, maar aangezien ik een grote pot gekocht had om deze Chocoholic cupcakes met Nutellacrème te maken, zocht ik nog een receptje met Nutella hazelnootpasta.
Het resultaat valt wel in de smaak en is zeker voor herhaling vatbaar!


Ingrediënten:
-  400 gr Nutella
-  nog extra Nutella voor de afwerking
-  6 eieren
-  140 g bloem (gezeefd)
-  200 g boter
-  160 g kristalsuiker
-  brésiliennenootjes

Recept:
1.  Verwarm de oven voor op 180°
2.  Smelt de boter met de Nutella op een laag vuurtje, zet opzij zodat het kan afkoelen.
3.  Splits de eieren.
4.  Klop de eiwitten stijf en zet ze opzij om zo meteen te gebruiken.
5.  Klop vervolgens de eierdooiers luchtig op met de kristalsuiker.
6.  Vervolgens voeg je het afgekoelde boter-Nutellamengsel toe en klop stevig.
7.  Spatel de bloem onder het beslag en tenslotte ook de stijfgeklopte eiwitten.
8.  Stort het deeg uit in een beboterde bakvorm. Ik gebruikte een springvorm met een diameter van
     24 cm en leg altijd nog een bakpapiertje op de bodem (om er zeker van te zijn dat het niet aan je
     vorm blijft kleven!).
9.  Bak 40 à 45 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een breinaald in het deeg, het deeg
     moet nog smeuïg zijn vanbinnen.
10.  Laat afkoelen op een taartrooster.
11.  Smeer een dun laagje Nutella op de afgekoelde taart, let op, bewaar je Nutella op
      kamertemperatuur of warmer. Indien dit niet het geval is, kan je het altijd even opwarmen in een
      pannetje op het vuur, zodat hij 'smeerbaar' genoeg is. Bestrooi tenslotte met brésiliennenootjes
      voor een extra crunch.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen