donderdag 5 december 2013

Cake met yoghurt en frambozen

Een frisse, erg luchtige cake met yoghurt en een laagje frambozen onderaan!
Ik gebruikte een grote springvorm met een diameter van 24 cm.



Ingrediënten:
-  250 g zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
-  een snuifje bicarbonaat (als je dat hebt natuurlijk, anders doe je dat gewoon niet, het is voor extra
   luchtigheid)
-  250 g fijne kristalsuiker
-  125 ml Griekse yoghurt
-  4 eieren
-  1 zakje vanillesuiker
-  1,5 dl arachideolie (of een andere plantaardige olie zoals zonnebloemolie)
-  250 g frambozen (ik gebruikte diepgevroren frambozen, eventjes op voorhand uithalen)
-  een klein beetje boter

Recept:
1.  Verwarm de oven voor op 175°
2.  Bekleed de springvorm onderaan met bakpapier en vet de zijkanten in met boter
3.  Splits de eieren, klop de eiwitten stijf en hou dit apart
4.  Klop de eierdooier en de suiker (gewone en vanillesuiker) op tot een luchtig geheel, voeg ook de
     arachideolie toe.
5.  Vervolgens voeg je ook de Griekse yoghurt toe en klop je tot een glad mengsel
6. Spatel de gezeefde bloem en bicarbonaat bij het beslag.
7.  Als laatste voeg je ook de eiwitten toe, spatel deze voorzichtig onder het deeg.
8.  Leg de frambozen op de bodem van de springvorm en giet het deeg gelijkmatig er bovenop.


9.  Bak zo'n 45 minuten in de voorverwarmde heteluchtoven. Prik eens met een priem in het deeg.
     Wanneer er geen deeg meer aankleeft is hij gaar, anders laat je hem wat langer in de oven staan.
10.  Laat de cake afkoelen en haal hem dan pas uit de vorm. Serveer eventueel met een toefje verse
       slagroom of een frambozencoulis. Strooi wat poedersuiker over de taart.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen