Ik koop bijna nooit boterkoeken, maar wanneer dat toch eens gebeurd, dan wil ik zeker zo'n gevlochten pecan boterkoek!
Onderstaand recept is daar volledig op gebaseerd en het is werkelijk heel snel én makkelijk klaar!
Ingrediënten:
- 1 rond vel bladerdeeg
- 100 g pecannoten
- 6 eetlepels maple/esdoorn/ahornsiroop
(Meer info hierover: http://sweetcarolinesweet.blogspot.be/2013/04/pecan-pie.html)
- 3 eetlepels suiker
- 1 eetlepel (jawel, schrik niet!) smeerkaas natuur (ofwel 1 individuele portie)
- 80 g rozijnen
Recept:
1. Rooster de pecannoten ongeveer 10 minuten op 180° en laat afkoelen
2. Hak de afgekoelde pecannoten grof
3. Maak de vulling in de blender: haksel de noten met de suiker, de siroop en de smeerkaas, zorg
ervoor dat je een smeuige massa hebt
4. Snij het bladerdeeg aan de zijkanten in
5. Smeer de mengeling in het midden en op de linten en leg er wat rozijnen op
6. Vlecht de taart zorgvuldig dicht en zorg dat alles goed afsluit.
7. Leg bovenop nog wat grof gehakte pecannoten en druppel wat siroop over de gesloten taart
8. 18 tot 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 220°
9. Wanneer de taart juist uit de oven komt en dus nog gloeiend heet is, druppel je er nog wat
maplesiroop over!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten