dinsdag 29 oktober 2013

Halloween zombiefood

Halloween komt eraan en ik zal niet achterblijven. Ik zal jullie de komende dagen nog enkele (hopelijk inspirerende) ideeën geven om je Halloweenfeestje nog leuker te maken!

Eerder deze maand postte ik al een blogbericht over Pompoencupcakes.
Natuurlijk moeten er ook hartige hapjes zijn op een feestje! De keuze voor pecannoten is dan ook vrij evident, want die lijken wel op hele kleine hersenen (mmm zombies like brains!). En ja, bovendien zijn ze superlekker!

Hier volgt een recept voor Pecannoten met maple syrup en cayennepeper


Ingrediënten:
-  50 g boter
-  125 ml maple syrup
-  1,5  koffielepel fijn tafelzout
-  1,5 koffielepel cayennepeper
-  350 g pecannoten

De cayennepeper maakt deze pecannoten zeer pittig. Indien je publiek dit niet zou lusten, kan je de cayennepeper ook vervangen door paprikapoeder.

Recept:
1.  Laat de boter met de siroop, het zout en de cayennepeper smelten in een pan op een laag vuur.
2.  Roer de pecannoten door het stroperige mengsel en laat nog 2 à 3 minuten op het vuur staan.
3.  Stort alles uit op een bakplaat met bakpapier of aluminiumfolie.
4.  Je kan ze serveren als ze nog een beetje warm zijn, maar ook afgekoeld zijn ze lekker. Serveer in
     een mooi kommetje. Giet ook de overgebleven kleverige saus over de noten.

Heerlijk zombie food!!


Het is een ideaal knabbelhapje om elke feestmaal (niet enkel Halloween) mee te starten, het past perfect bij een lekkere cocktail of een ander aperitiefglaasje!
Het recept komt uit "Nigella Express" van Nigella Lawson.
 
 
Er zijn nog Halloween blogberichten op komst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten