Als basis van de fruittaart maak je een bodem van kruimeldeeg. Gebruik het basisrecept.
Daarboven komt een frisse zoete crème van mascarpone en citroen, en de afwerking gebeurt met lekker zomers fruit. Ik koos voor heerlijke aardbeien en frambozen uit de tuin!
Ingrediënten:
- kruimeldeeg volgens het basisrecept
- 500 g mascarpone
- 80 g poedersuiker
- 1 citroen
- aardbeien, frambozen (of elke ander fruit dat je lekker vindt om af te werken)
Recept:
1. Bereid kruimeldeeg volgens het basisrecept en bak de bodem ook af.
2. Laat volledig afkoelen op een rooster.
3. Meng de mascarpone met de poedersuiker.
4. Haal de zeste of rasp van de citroen en hak fijn.
5. Pers de citroen ook uit.
6. Doe het citroensap en de zeste bij de mascarpone.
7. Breng de vulling op de volledig afgekoelde bodem.
8. Versier de bovenkant met vers fruit.
Smakelijk!!
Dit recept ga ik een keertje proberen, lekker fris dessertje voor deze zomer!
BeantwoordenVerwijderen