- Oreo brownie
- Over-the-top brownie
- Glutenvrije brownie
Vandaag staat er een variant met frambozen en witte chocolade op het programma!
Ingrediënten:
- 150 g kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker (= 8 g)
- 140 g boter
- 3 eieren
- 50 g zelfrijzend bakmeel
- 200 g pure chocolade (chocolade van hoge kwaliteit, met een hoog cacaogehalte!)
- 200 g frambozen
- 100 g witte chocolade
Recept:
1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175°.
2. Zet een grote pot water op een vuur en breng aan de kook. Smelt daarboven in een andere pot de
pure chocolade au-bain-marie. Doe hierbij een klontje van de boter, zodat het een mooie gladde
massa wordt.
3. Smelt in een pannetje de rest van de boter en voeg er de kristalsuiker bij.
4. Splits de eieren.
5. Klop de eiwitten stijf met de vanillesuiker.
6. Voeg de eierdooiers bij het botermengsel. Meng goed. Voeg ook de bloem toe en meng goed.
7. Voeg ook de gesmolten chocolade bij het beslag, roer stevig.
8. Spatel tenslotte de opgeklopte eiwitten onder het beslag.
9. Hak de witte chocolade in brokjes.
10. Voeg de helft van de frambozen en al de witte chocoladebrokjes bij het beslag en meng
voorzichtig.
11. Bekleed een taartvorm of ovenschotel met bakpapier.
12. Doe het beslag in de taartvorm en rangschik de andere helft van de frambozen bovenop de
brownie.
13. Bak gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven. De buitenkant moet een mooi korstje
hebben, maar de binnenkant moe smeuïg blijven.
De brownie voor hij de oven in ging.
Smakelijk!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten