Ingrediënten:
- een vel kant-en-klaar bladerdeeg
- 100 g groene aspergepunten
- 3 snedes ham
- 150 g verse roomkaas
- 4 eieren
- 100 ml halfvolle melk
- een handvol geraspte kaas
- paneermeel
- peper en zout
Recept:
1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200°.
2. Zet een pot water op het vuur en breng aan de kook.
3. Halveer de aspergepunten en blancheer ze ongeveer 1 minuut in kokend water. Laat ze uitlekken
en afkoelen.
4. Leg het vel bladerdeeg in een ronde taartvorm, prik enkele gaatjes in de bodem en strooi een dun
laagje paneermeel op de bodem.
5. Snij ham in reepjes, leg deze op de bodem van de taart, samen met de uitgelekte asperges.
6. Doe de roomkaas in een maatbeker, met de eieren en de melk. Klop alles goed een garde. Zorg dat
er niet te veel klonters meer in blijven, je zal ze niet helemaal wegkrijgen.
7. Kruid met de peper en het zout.
8. Giet dit mengsel op de ham en de asperges.
9. Strooi wat geraspte kaas over de quiche.
10. Bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Bron: naar een recept vanop Philadelphia.be
Je kan de quiche warm eten als voorgerecht, of opdienen met een slaatje als hoofdgerecht. Ik liet deze quiche afkoelen en zette hem tussen allerlei ander lekkers tijdens een uitgebreide brunch.
Hoe je hem ook eet, laat het vooral smaken!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten