Cheesecake of kaastaart eet ik zeer graag!! Eerder verschenen hier nog receptjes voor cheesecake, hieronder kan je het recept vinden voor een feestelijke kaastaart met koekjesbodem en witte chocolade. En omdat het feest was, werkte ik de kaastaart af met een lekker fris limoensausje!
Het recept kwam ik tegen op een Nederlandse blog: Cakeje van Eigen Deeg. Op die blog staan trouwens nog veel leuke receptjes.
- 200 g Bastogne koeken (of een ander droog koekjes zoals bv. speculoos, Maria koekjes ...)
- 100 g roomboter
- 450 g roomkaas (bv. Philadelphia)
- 4 eieren
- vanille (bij voorkeur merg van een verse vanillestok, of anders vanille extract)
- 250 g witte chocolade
- 250 g verse slagroom
Ingrediënten van het sausje:
- 125 g zure room
- 5 eetlepels poedersuiker
- het sap van 1 limoen
Recepten:
1. Gebruik een springvorm met diameter van ongeveer 24 cm. Klem een vel bakpapier vast op de
bodem en doe ook bakpapier aan de zijkanten.
2. Verbrijzel de koekjes in een keukenrobot, zodat je koekjesgruis hebt.
3. Smelt de boter en meng deze met de koekjeskruimels. Meng zorgvuldig en verdeel de boter goed.
4. Doe de kruimels in de springvorm de strijk glad met de bolle kant van een lepel.
5. Zet in de koelkast. Zet ondertussen ook de heteluchtoven aan om voor te warmen op 140°.
6. Smelt de chocolade au-bain marie.
7. Ondertussen doe je de roomkaas in een mengkom en klop je die met de vanille.
8. Voeg hier ook de eieren één voor één aan toe.
9. Wanneer de witte chocolade gesmolten is voeg je er de verse slagroom bij. Let op, gebruik best
een garde om dit te doen en meng heel snel en stevig!
10. Doe de gesmolten chocolade et slagroom tenslotte bij het andere beslag. Klop of mix nog eens
goed tot een glad beslag.
11. Giet het beslag op de koekjesbodem. Sla zachtjes met de vorm op je keukenblad, zodat alle
luchtbellen uit het beslag verdwijnen.
12. Bak gedurende 50 à 55 minuten in de voorverwarmde oven.
13. Haal uit de oven en laat afkoelen. Laat minimum 2 uur verder afkoelen in de koelkast, maar best
een hele nacht!
14. Meng de zure room met de poedersuiker en het sap van limoen.
15. Snij een mooie taartpunt van de cheesecake af en overgiet met een beetje van het limoensausje.
Werk af met een stukje limoen als versiering.
Bron: Cakeje van eigen Deeg
Pumpkin Pie
Kastanje kaastaart
Oreo cheese cupcakes
Kaastaart met speculoos en mandarijn
Lemon cheesecake
Geniet ervan!
Hmm lijkt me heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenhttp://tastinglifestyle.blogspot.be
Zondige lekkernij. Ziet er heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderen