Het basisrecept voor een gewone vanillecake kan je hier vinden, en dan nu het recept van de variant.
Ingrediënten:
- 200 g boter (kamertemperatuur)
- 200 g kristalsuiker
- 4 eieren
- 200 g zelfrijzende bloem
- 1 zakje vanillesuiker (= 8 g)
- een snuifje zout
- 4 koffielepels kaneelpoeder
- 100 g grof gehakte noten (ik gebruikte dus pecannoten en walnoten; kies gewoon noten die je
lekker vindt)
- 1 appel (geschild en in kleine blokjes gesneden)
- eventueel 3 eetlepels kaneelsuiker (dat is typisch Nederlands, indien je dat niet hebt, of niet kan
vinden, laat het gerust weg. De cake is zo ook al lekker!)
Recept:
1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175°
2. Vet een bakvorm in met gesmolten boter en bestuif met bloem, of bekleed de vorm met bakpapier.
3. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker. Klop het zeer luchtig!
4. Voeg de eieren één voor één toe. Klop minimum één minuut per ei.
5. Voeg het snuifje zout en de gezeefde bloem bij het deeg.
6. Meng zeer goed tot je een glad mengsel hebt.
7. Voeg de gehakte noten, kaneelpoeder, eventueel kaneelsuiker en de appelstukjes toe aan het
beslag. Meng zorgvuldig met een spatel.
8. Schep het beslag in je bakvorm.
9. Bak de cake gedurende 50 minuten gaar in de oven. Prik met een breinaald in het midden van de
cake om te zien of de cake al dan niet gaar is. Wanneer er nog beslag aan de breinaald hangt, dan
moet hij nog wat langer garen.
Je merkt ongetwijfeld dat mijn cake vrij bruin is van kleur, at komt door de kaneelsuiker
die ik erin deed. Gebruik jij dat niet, dan zal jouw cake er iets minder donker uitzien.
die ik erin deed. Gebruik jij dat niet, dan zal jouw cake er iets minder donker uitzien.
Bron: Laura's Bakery
SMAKELIJK!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten