Deze crumble is het allerlekkerst als je hem warm opeet, maar ook afgekoeld is hij heerlijk.
Ingrediënten:
- 100 g koude boter
- 150 g bloem
- 2 eetlepels havermoutvlokken
- 50 g suiker
- 2 appelen
- een tiental aardbeien
- een eetlepel citroensap
Recept:
1. Verwarm de oven voor op 175°.
2. Schil de appelen, en snij ze in stukjes.
3. Spoel de aardbeien, ontdoe ze van hun kroontje en snij ze in 2, of 4 stukken als het echt grote
aardbeien zijn.
4. Meng het fruit en doe ze in een ovenschotel of bakvorm.
5. Besprenkel met een beetje citroensap.
6. Snij de boter in kleine stukjes.
7. Doe de boter in een mengkom met de bloem, havermout en suiker. Kneed goed tot je een
kruimelig mengsel hebt. Indien je kruimeldeeg te "nat" is voeg je en klein beetje bloem of
havermout toe. En als het te "droog" is, dan nog enkele stukjes boter. Maar normaalgezien komt
het goed met deze verhoudingen!
8. Verdeel het kruimelmengsel over het fruit. Zorg dat het fruit mooi bedekt is.
9. Zet 35 minuten in de voorverwarmde oven tot je crumble een goudkleurig korstje heeft.
10. Een heel klein beetje laten afkoelen en aanvallen! Want zoals ik al schreef is crumble het lekkerst
warm met een bolletje vanilleijs erbij...
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten