Ingrediënten voor een 20-tal koekjes:
- 100 g verse frambozen
- 1 ei
- 100 g havermout
- 90 g bloem
- 1,5 koffielepel bakpoeder
- 0,5 koffielepel kaneel
- een snufje zout
- een druppel vanille extract
- 30 g boter
- 120 ml honing
Recept:
1. Meng alle droge ingrediënten in een kom: havermout, bloem, bakpoeder, kaneel en zout.
2. Smelt de boter even in de microgolfoven of in een steelpannetje op het vuur (voeg er eventueel
ook de honing bij als deze niet vloeibaar genoeg is.).
3. Voeg hierbij (de honing en) de vanille.
4. Klop het ei los met een garde of mixer.
5. Klop verder en voeg het boter-honing mengsel erbij.
6. Dan doe je er ook de droge ingrediënten bij en meng goed.
7. Spoel de frambozen, snijd ze in 2 of 4 stukken.
8. Spatel ze voorzichtig onder het beslag.
9. Zet voor minimum 30 minuten in de koelkast.
10. Verwarm de oven voor op 170°.
11. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
12. Schep kleine hoopjes op de platen. Het beslag loopt nog een heel klein beetje uit, maar niet zo
heel erg veel.
13. Bak de koekjes 10 à 13 minuten in de voorverwarmde oven.
14. Laat ze nadien zeker 15 minuten op de bakplaat zelf afkoelen.
15. Daarna laat je ze verder afkoelen op een taartrooster.
16. Bewaar ze in en luchtdichte doos.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten