Let wel, deze is gemaakt met zelfgemaakte perenconfituur. JAJA ook deze hebben de jongens zelf gemaakt! Ze werd heel goed gesmaakt en absoluut kindvriendelijk en jongensvriendelijk! :-)
Enkele creaties:
Ingrediënten:
- 150 g kristalsuiker
- 120 g boter (op kamertemperatuur)
- 100 g bloem
- 100 g amandelpoeder
- 3 eieren
- enkele druppels amandelessence
- 1 peer
- zelfgemaakte perenconfituur
- amandelschilfers
Recept:
1. Suiker en boter goed mengen.
2. De eieren er 1 voor 1 doorkloppen.
3. Bloem zeven en onder het deeg scheppen, de amandelpoeder en enkele druppels
amandelessence er ook bijroeren.
4. Bladerdeeg in een ronde taartvorm leggen, licht doorprikken. Randjes afsnijden en
apart houden.
5. Dun laagje confituur op de bodem smeren, hierop het deeg uitstorten.
6. Peren in dunne schijfjes snijden en op het deeg leggen.
7. Restjes bladerdeeg in reepjes snijden en ook kruiselings over het deeg leggen en
nog wat amandelschilfers over de taart strooien.
8. Ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven bakken op 175°
Geen opmerkingen:
Een reactie posten