Het idee en het recept kreeg ik van een leuke bakkende/kokende collega.
Achteraf bleek het best nog wel een arbeidsintensieve taart te zijn, laagje na laagje opbouwen:
Ingrediënten taartdeeg:
- 130 g boter
- 130 g suiker
- 250 g bloem
- vanille
essence
- 1 ei
Ingrediënten vulling:
- 150 g ongezouten pindanoten (toch even moeten
zoeken, Delhaize heeft dat),
- 200 g kristalsuiker
- 6 eetlepels water
- 50 ml volle melk
-
3 el pindakaas
- 300 ml room (1 x 100 ml en 1 x 200 ml)
-
200 g platte kaas
- 150 g poedersuiker
- 200 fondant chocolade
- 50 g boter
Recept taartdeeg:
1. Meng de boter, suiker goed met een vork.
2. Voeg een ei toe en de essence, op het einde de
bloem
3. Kneed heel kort, zet minstens 30 min in de
koelkast (bij voorkeur 24u)
4. Rol het deeg dun uit
5. Wrijf de taartvorm in met boter en leg het deeg
erin
6. Prik hier en daar in het taartdeeg met een vork
7. Bak het taartdeeg blind (--> bakpapier +
keramische bakbonen OF
gedroogde erwten/linzen/knikkers) gedurende 15 minuten en dan nog eens
15 minuten zonder bakpapier en bonen
gedroogde erwten/linzen/knikkers) gedurende 15 minuten en dan nog eens
15 minuten zonder bakpapier en bonen
8. Laat het taartdeeg afkoelen en maak ondertussen de
vulling
--> Opmerking: natuurlijk gaat dit
ook makkelijk met de keukenrobot!
Je kan uiteraard ook gewoon een vel kruimeldeeg kopen als je hier allemaal geen zin in hebt.
Je kan uiteraard ook gewoon een vel kruimeldeeg kopen als je hier allemaal geen zin in hebt.
Vulling:
1. Klop de pindakaas op met de platte kaas
2. Klop 200 ml slagroom op met de poedersuiker
3. Voeg bij het pindakaasmengsel, door elkaar spatelen en opzij zetten
4. Karamel maken: Smelt de kristalsuiker samen met 6 el water, en laat smelten tot er zich een
karamel vormt: NIET roeren!!
5. Haal de karamel van het vuur en voeg 50 ml volle melk toe (indien je geen melk hebt, een beetje
room), indien nodig nog even heel kort op het vuur verwarmen.
6. Leg de pindanoten op het deeg, overgiet egaal met de karamel, zet opzij om even te koelen.
7. Smeer het pindakaasmengsel hierop, laat opstijven in de koelkast
8. Smelt de chocolade met 100 ml room en 50 g boter.
9. Overgiet de taart met de chocolade, onmiddellijk weer afkoelen
10. Voldoende laten opstijven in de koelkast en smakelijk!
1. Klop de pindakaas op met de platte kaas
2. Klop 200 ml slagroom op met de poedersuiker
3. Voeg bij het pindakaasmengsel, door elkaar spatelen en opzij zetten
4. Karamel maken: Smelt de kristalsuiker samen met 6 el water, en laat smelten tot er zich een
karamel vormt: NIET roeren!!
5. Haal de karamel van het vuur en voeg 50 ml volle melk toe (indien je geen melk hebt, een beetje
room), indien nodig nog even heel kort op het vuur verwarmen.
6. Leg de pindanoten op het deeg, overgiet egaal met de karamel, zet opzij om even te koelen.
7. Smeer het pindakaasmengsel hierop, laat opstijven in de koelkast
8. Smelt de chocolade met 100 ml room en 50 g boter.
9. Overgiet de taart met de chocolade, onmiddellijk weer afkoelen
10. Voldoende laten opstijven in de koelkast en smakelijk!
En dit is het resultaat, hier thuis wordt het alvast gesmaakt!
Get some nuts!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten