Ingrediënten:
- 4 middelmatige aardappelen
- 1 ui
- 1 ei
- 50 g geraspte kaas
- kruiden: peper, zout, tijm, paprikapoeder
- boter
Recept:
1. Verwarm de oven voor op 220°
2. Neem een cupcaketray en vet deze goed in met gesmolten boter. Als je dat niet hebt kan je ook
gewoon 'koekjes' maken op een bakplaat bekleed met bakpapier, of je kan de taartjes maken in
papieren cupcakevormpjes.
3. Schil de aardappelen en rasp ze fijn.
4. Snipper de ui heel erg fijn en doe deze samen met de geraspte aardappelen in een mengkom
5. Voeg het ei toe en ook de kruiden: peper, zout, paprikapoeder en tijm. Je mag echt goed kruiden!
6. Doe nu ook de geraspte kaas erbij en meng alles zeer goed.
7. Doe in de vormpjes en druk aan met een lepel
8. Zet de aardappeltaartjes in de voorverwarmde heteluchtoven voor ongeveer 30 minuten
9. Warm serveren als bijgerecht bij een (feest)maaltijd. Uiteraard zijn hier vele mogelijkheden voor
variaties: bv. stukjes spek of ham toevoegen, of kleine stukjes broccoli, champignons...
HAPPY NEW YEAR!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten