Ingrediënten:
- Oreo koekjes - 452 gram roomkaas (naturel) op kamer temperatuur
- 100 gram suiker
- 1/2 tl vanille extract
- 2 los geklopte eieren
- 62 ml zure room
- snufje zout
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Leg de vormpjes in de cupcake tray en leg op
de bodem van elke cupcake alvast een Oreo koekje.
Gebruik bij voorkeur witte cupcakevormpjes, dan kan je het Oreokoekjes door de bodem zien!
Gebruik bij voorkeur witte cupcakevormpjes, dan kan je het Oreokoekjes door de bodem zien!
3. Mix de roomkaas tot een glad geheel met de
mixer. Voeg de suiker geleidelijk toe en ook de
vanille.
4. Klop de eieren apart op tot een schuimige massa.vanille.
5. Doe de opgeklopte eieren daarna bij het
roomkaasmengsel
6. Uiteindelijk voeg je ook zure room en het snufje
zout erbij. Let op dat je niet te veel zure room
gebruikt, dat zal de cupcakes doen mislukken.
gebruikt, dat zal de cupcakes doen mislukken.
7. Verkruimel de overige Oreo koekjes door ze in
een plastic vershoudzakje te doen en er met een
deegrol op te slaan. Verkruimel ze niet te fijn. Spatel de Oreokruimels door het beslag.
deegrol op te slaan. Verkruimel ze niet te fijn. Spatel de Oreokruimels door het beslag.
8. Vul de vormpjes bijna tot aan de rand.
9. Bak 25 minuten in de voorverwarmde heteluchtoven.
10. Laat volledig afkoelen en laat toch wel 4 uur
rusten alsvorens je ze opeet. Decoreer eventueel
nog met halve Oreo’s.
nog met halve Oreo’s.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten