Ingrediënten deeg:
- 250 g bloem
- 40 g boter
- 4 eetlepels koud water
- kaneelpoeder
- 100 g kristalsuiker
- 1 ei
Ingrediënten vulling:
- 50 g kristalsuiker
- 2 eieren
- 250 g mascarpone of roomkaas (ik gebruikte een mengeling, ik had namelijk nog een restje
mascarpone staan en roomkaas heb ik altijd in huis)
- 250 g kastanjepuree
Recept:
1. Voeg alle ingrediënten van het deeg voor de bodem samen en kneed tot een bol deeg.
2. Leg ongeveer 30 minuten te rusten in de koelkast.
3. Vet ondertussen de bakvorm in met boter.
4. Verwarm de heteluchtoven voor op 180°.
5. Bestuif een werkplank met bloem en rol het deeg open met een deegroller.
6. Bestuif het deeg met wat bloem indien het erg kleeft. Rol het dun uit en leg het deeg (zonder
scheuren!) in de bakvorm. Prik enkele gaatjes in de bodem met een vork.
7. Doe de ingrediënten voor de vulling in een kom en meng alles tot een glad mengsel met een garde.
8. Giet de vulling op de bodem.
9. Bak in de oven gedurende 20 à 25 minuten.
10. Laat de taart afkoelen alvorens je hem uit de vorm haalt.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten