Met de basisrecepten kan je eindeloos variëren en ik maakte 3 varianten:
- blondie cupcakes (witte chocolade) met frambozencrème en pistache
- chocolade cupcakes met muntcrème
- koffie cupcakes met Baileyscrème
Eigenlijk maakte ik gewoon een dubbele portie van het basisrecept cupcakes en een dubbele portie van het basisrecept vanillecrème; hier voegde ik telkens extra smaken aan toe.
Voor het bakken heb ik ook een cupcaketray van mini-cupakes. Dat werkt wel makkelijk en proper. Ik had ongeveer 60 mini-cupcakes.
Recept:
1. Maak het deeg van basisrecept cupcakes
2. Verdeel het deeg in 3 gelijke delen en leg de ingrediënten om toe te voegen klaar:
- witte chocoladestukjes
- cacaopoeder
- koffie (sterk!)
3. Meng de ingrediënten bij het deeg en bak de cupcakes af. Mini-cupcakes moeten iets minder lang
bakken, 15 minuten ongeveer.
4. Laat volledig afkoelen op een rooster.
5. Maak de vanillecrème volgens het basisrecept vanillecrème en verdeel de crème in 3 gelijke delen.
Leg de ingrediënten om toe te voegen klaar:
- gepureerde en gezeefde frambozen (ik had er geen en gebruikte essence en enkele druppels rode
voedingskleurstof)
- munt essence en enkele druppels groene voedingskleurstof
- Baileys
6. Meng de crèmes goed, klop nog eens extra op.
7. Spuit mooie toefjes op de cupcakes.
8. Werk de cupcakes af met:
- gehakte ongezouten pistache nootjes
- fondant chocoladeschilfers
- een chocolade koffieboontje
Kleine hapklare zoete mini-cupcakes...
succes gegarandeerd! ;-)
succes gegarandeerd! ;-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten