Hier alvast een zoet ideetje om op de paastafel te zetten: cupcakes met paasnestjes.
Ik maakte de cupcakes volgens het basisrecept. Ik werkte ze af met een frosting van roomkaas en chocolade/cacao met daarop een gevuld paaseitje.
Ingrediënten:
- ingrediënten voor basisrecept cupcakes
- roomkaas (zoals bv. Philadelphia)
- poedersuiker
- boter (kamertemperatuur)
- cacao
- gevulde paaseitjes
(Ik zette er bewust geen hoeveelheden bij omdat het afhankelijk is van het aantal cupcakes dat je maakt, van je eigen smaak: hou je van erg zoet of niet ...)
Recept:
1. Maak de vanille cupcakes volgens het basisrecept.
2. Laat volledig afkoelen op een rooster.
3. Indien de cupcakes te "hoog" zijn, of te bolvormig zijn, kan je er "een hoedje" afsnijden.
4. Maak de frosting van roomkaas: klop een gelijke hoeveelheid boter op met een even grote
hoeveelheid roomkaas. Zeef hierboven een paar eetlepels poedersuiker en een flinke
eetlepel cacao. Klop alles goed en luchtig op. Ik creëerde een gespikkeld effect door op het einde
nog een extra klontje boter erdoor te kloppen. Dit kwam fris uit de koelkast.
5. Doe de frosting in een spuitzak en gebruik een fijn, gekarteld spuitmondje.
6. Spuit mooie "nestjes" op de cupcakes.
7. Werk af met een gevuld paaseitje. Deze cupcakes kan je best in de koelkast bewaren!
Vrolijk Pasen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten