Oooh, Toblerone, die heerlijke Zwitserse chocolade in de vorm van bergtoppen, met honing, kleine stukjes amandel en nougat in. Het water komt me opnieuw in de mond, haha!
Voor deze taart heb je trouwens geen oven nodig. Wie nog interesse heeft in heerlijke receptjes waarvoor je geen oven nodig hebt, kan op het label No bake klikken en dan krijg je een volledig overzicht!
Ingrediënten:
- 250 g Maria koekjes (of andere droge koekjes)
- 100 g boter
- 400 g Toblerone chocolade (2 grote latten dus, die zijn trouwens erg goedkoop in Action)
- 250 g roomkaas
- 250 g mascarpone
- 200 ml volle room
Recept:
1. Doe bakpapier op de bodem van de springvorm en aan de zijkanten. Vet een beetje in met boter,
dan blijft het papier beter op zijn plaats.
2. Verkruimel de koekjes (met een keukenrobot, of in een plasticzakje doen en erop meppen met een
deegrol).
3. Smelt de boter in een steelpannetje en giet de gesmolten boter bij de verkruimelde koekjes.
4. Meng goed door elkaar.
5. Doe dit vervolgens in de taartbodem, bedek hem volledig en strijk mooi glad met de bolle kant
van een lepel, druk goed aan. Plaats in de koelkast.
6. Smelt ondertussen 300 g (100 g moet je sparen voor de afwerking!) au bain marie. Zet opzij om
wat af te koelen.
7. Klop de slagroom op, niet stijf! En voeg er vervolgens ook de roomkaas en de mascarpone bij.
Als je merkt dat deze laatste twee wat 'te vast' zouden zijn, maak ze eerst wat soepeler in een kom
met een houten lepel.
8. Doe er dan de gesmolten chocolade bij en meng tot je een mooi glad mengsel hebt.
9. Giet dit dan op de koekjesbodem en plaats een nachtje in de koelkast.
10. De volgende dag zal je kaastaart perfect stijf zijn!
11. Hak de overige 100 g Toblerone in grove stukken.
12. Haal uit de taartvorm en vlak voor serveren doe je er de stukken Toblerone over.
Smakelijk!!
Prachtige taart mascarpone en chocolat, Fyne dag.
BeantwoordenVerwijderenBlog my stadt Mons in Belgie, http://louisette.eklablog.com