Ik geef toe, ik heb deze taart tijdens de zomermaanden gemaakt, en het was er nog niet van gekomen om hem online te zetten. Dus mijn excuses voor de vertraging! Beter laat dan nooit, en geloof me, deze caketaart moet je absoluut eens uitproberen!!!
Ingrediënten:
- 300 g + 100 g bloem
- 150 g + 100 g kristalsuiker
- 150 g + 75 g boter (op kamertemperatuur)
- 3 eieren
- 1 koffielepel vanille extract
- 150 g room (best 40% vetgehalte) opgeklopt!
- 2 koffielepels bakpoeder
- 250 g aardbeien
- 250 g rabarber
Recept (voor een springvorm met een diameter van 24 cm):
1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175°. Vet de springvorm voldoende in met boter, en bekleed
eventueel met bakpapier.
2. Meng de 150 g suiker met de 150 g boter. Meng tot een mooi geheel.
3. Voeg vervolgens de vanille toe en ook de eieren. Voeg de eieren er 1 voor 1 bij. Meng telkens tot
een ei in het geheel is opgenomen, dan het volgende ei, enz.
4. Voeg de opgeklopte room nu toe en tenslotte ook de bloem in kleine beetjes. Mengen tot je een
mooi glad beslag hebt.
5. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in kleine stukjes. Ook de rabarber snijd je in
kleine stukjes.
6. Doe de helft van de aardbeien en de rabarber bij het cakebeslag. Meng voorzichtig met een spatel.
7. Doe het beslag in de springvorm en strijk glad.
8. Maak nu de crumblelaag: meng 100 g bloem met de 100 g suiker en de 75 g boter. Kneed met de
hand tot je kruimels krijgt.
9. Doe het overige fruit bovenop het beslag en bestrooi met de crumble.
10. Bak ongeveer een uur in de voorverwarmde oven.
Bron: naar een recept van Laura's Bakery
Smullen maar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten