Aangezien ik graag het traditionele net een beetje anders aanpak, heb ik een cupcake versie van deze amandeltaart.
Ingrediënten:
- 2 vellen bladerdeeg
- 190 g suiker
- 150 g boter (op kamertemperatuur)
- 125 g bloem
- 125 g amandelpoeder
- 4 eieren
- amandelessence
Recept voor 12 cupcakes:
1. Verwarm de oven voor op 175°
2. Leg de vellen bladerdeeg open en steek 2 soorten rondjes uit. De kleinste hebben een diameter van
ongeveer 4,5 cm, de grootste ongeveer 7 cm. Van elke soort heb je 12 stuks nodig. Indien je geen
ronde uitstekers hebt, kan je ook een schuimwijnglas gebruiken, of een ander glas met de juiste
diameter. De rest van het bladerdeeg heb je nog nodig, wees dus een beetje spaarzaam.
3. Dan steek je ook nog eens 12 sterren of kroontjes uit het bladerdeeg. Ze moeten passen op de
grootste bladerdeeg cirkels. Leg ze op de grote cirkels.
4. Leg de cupcakevormpjes in een cupcaketray en leg een kleine cirkel op de bodems.
5. Boter op kamertemperatuur mengen met de suiker.
6. Klop de 3 eieren er 1 voor 1 door (let op: je hebt straks nog een ei nodig!)
7. Zeef de bloem en schep deze onder het deeg.
8. Vervolgens voeg je ook het amandelpoeder en enkele druppels amandelessence toe.
9. Vul de vormpjes met het deeg.
10. Nu mag je niet vergeten in 1 van de cupcakes een 'verrassing' te verstoppen (zie inleiding)!
11. Leg tenslotte de bovenste cirkels met ster/kroon op het deeg.
12. Nu ga je het bladerdeeg 'doreren', je smeert het in met ei opdat het mooi zou gaan glanzen.
Breek het ei in een kommetje en klop het los, met een borsteltje strijk je de bovenste cirkels in.
13. Bak de cupcakes ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Wie mag het kroontje dragen?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten