Ik ben dan maar op zoek gegaan in mijn nieuw lievelingsboek: "Rudolph's Bakery".
Dit maal ging ik voor een Cappuccinocake met een romige topping van mascarpone.
Ingrediënten:
- boter om in te vetten
- 250 g bloem
- 14 g bakpoeder
- 1 koffielepel cacaopoeder
- 1 mespuntje zout
- 250 g roomboter (kamertemperatuur)
- 250 g rietsuiker
- 150 ml yoghurt
- 100 ml espresso
- 4 eieren
- 140 g bloemsuiker
- 350 g mascarpone
- wat chocoladeschilfers
Recept:
1. Verwarm de oven voor op 170°, bekleed een grote ovenschaal met bakpapier en wat boter, zodat
het papier goed blijft kleven
2. Zeef in een kom de bloem, het bakpoeder, de cacao en het zout. Meng goed met een garde
3. Klop de boter en de rietsuiker smeuïg
4. Voeg het bloemmengsel toe
5. Voeg dan ook de yoghurt en 1/2 van de espresso toe
6. Tenslotte voeg je de eieren één voor één toe
7. Doe het mengsel in de ovenschotel
8. Bak de cake gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een priem in het midden
van de cake, om er zeker van te zijn of de cake al dan niet gaar is vanbinnen.
9. Laat de cake volledig afkoelen alvorens verder te gaan
10. Strijk de afgekoelde cake in met de overgebleven helft espresso. Dit doe je best met een
borsteltje. Hierdoor wordt de cake lekker zacht en krijgt hij een diepe koffiesmaak
11. Klop de mascarpone met de bloemsuiker (best eens zeven om klonters te vermijden)
12. Strijk een mooie laag op de cake, werk met een paletmes. Als je het eens onder warm water
houdt en daarna goed afdroogt, kan je de bovenlaag mooi egaal krijgen.
Strooi ook nog wat chocoladeschilfers over de cake!
SMULLEN MAAR!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten