- 1 vel bladerdeeg
- 300 g gehakt
- een 4-tal kerstomaatjes
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1/2 paprika
- 1/2 rode chilipeper (of een volledige, voor wie van pittig houdt)
- 1 klein blikje maïs
- 2 eieren
- 125 ml room
- 50 ml melk
- kruiden: peper, zout, paprikapoeder
- paneermeel
- olijfolie
- peterselie
- geraspte kaas
Recept:
1. Verwarm de oven voor op 200°
2. Snij de ui, de look en paprika in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes uit de
chilipeper en snipper hem heel fijn.
3. Neem een grote pan en in een beetje olijfolie bak je de ui, de look en de paprika. Wanneer deze
glazig beginnen te worden voeg je het gehakt en de chilipeper toe. Kruid alles goed en bak het
geheel rul.
4. Leg het vel bladerdeeg in je bakvorm. Prik gaatjes in het deeg met een vork en strooi vervolgens
een dun laagje paneermeel op de bodem. dit zal voorkomen dat je bodem nat wordt/blijft tijdens
het bakken.
5. Giet het overtollige bakvocht weg en leg de vulling op de bladerdeegbodem.
6. Doe ook wat maïs over de vulling.
7. Nu maak je het mengsel: breek de eieren, kluts ze en meng met de room en de melk.
8. Giet dit mengsel over de vulling.
9. Leg de gehalveerde kerstomaatjes er vanboven op en strooi nog wat kaas over het geheel.
10. Zet de quiche nu ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven, tot deze volledig gaar is.
11. Werk af met een beetje versnipperde verse peterselie en eet smakelijk van deze pittige
Mexicaanse gehakttaart!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten