Ingrediënten:
- 1 vel bladerdeeg
- 300 g verse spinazie
- 100 g feta
- 1 ajuin
- 1 teentje look
- 1 tomaat
- 4 eieren
- 150 ml room
- 2 eetlepels verse bieslook
- gemalen kaas
- paneermeel
- peper en zout
Recept:
1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180°
2. Leg het bladerdeeg in de taartvorm, snij de randjes af. Prik met een vork enkele gaatjes in het
deeg.
3. Strooi een dun laagje paneermeel op de bodem van het deeg, dit voorkomt een al te natte bodem.
4. Was de spinazie en laat hem goed uitlekken.
5. Snipper de ajuin en het teentje look fijn.
6. Doe een eetlepel olijfolie in een grote kookpot en bak de ajuin en de look glazig. Voeg de
spinazie toe en bak tot de spinazie geslonken is. Giet het overtollige vocht weg.
7. Verkruimel de feta. Leg de spinazie op de bodem en wissel af met de brokjes fetakaas.
8. Snij de tomaat in stukken en leg deze hier boven op.
9. Maak nu je vulling: klop de eieren met de room, voeg wat peper en zout toe en tenslotte ook de
fijngesnipperde bieslook.
10. Giet over je quiche en strooi tenslotte gemalen kaas als laatste over het geheel.
11. Bak de quiche gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Smakelijk!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten